Добра новина за Хърватия и недотам за България.Франция може би ще

...
Добра новина за Хърватия и недотам за България.Франция може би ще
Коментари Харесай

Хърватия изпреварва България за влизане в Шенген

Добра новина за Хърватия и недотам за България.

Франция може би ще внесе предложение за банкет на Хърватия в Шенгенската зона преди края на ротационното си председателство на Европейски Съюз на 30 юни. Страната се надява да получи утвърждение, с цел да може да отстрани граничните си пунктове с Европейски Съюз, когато се причисли към еврозоната на 1 януари. 

След като получи позволение, влизането в Шенген ще улесни прекосяването на повече от 10 млн. европейци, които всяка година пътуват до адриатическите крайбрежия на Хърватия за отмора, което е тласък за нейната стопанска система. 

За Европейски Съюз това значи задълбочаване на уговорката към един в миналото плевел балкански район, в който войната в Украйна акцентира риска от липса на по-тясно съдействие с страни, които също са цел в битката с Русия за въздействие.

Войната в Украйна приканва европейците да бъдем по-единни от преди. Шенген ще бъде по-силен с Хърватия в редиците си, а не отвън тях ", съобщи пред Bloomberg Гаел Вейсиер, дипломат на Франция в Загреб. 

Макар да цели подсилване на единството в Европейски Съюз, Хърватия на процедура ще прескочи две други членки - Румъния и България - които се надпреварват да влязат в Шенген, откогато се причислиха към блока през 2007 година Те бяха възпрепятствани заради опасения, свързани с корупцията и способността им да защитят границите си, написа bgonair.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР